Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szent István Díj-napi (2023.08.20.) ügető kérdések

Stílusosan, augusztus 20-án kerül lefutásra az ügetők egyik nagyversenye, a Szent István Díj. Gazdag, 10 futamos versenynap előtt állunk, amelyen idén először bemutatkoznak a kétévesek is. Nézzük, milyen kérdések merülnek fel bennünk futamonként?

Az első futamban, az Inarchi Díjban (1980, fordulóstart, engedményes) a Romániában futott versenyei után itt simán nyerhet a Kolozsi László kezében futó Eden CD? Vagy Búrány Adrián viszi győzelemre – akár engedményének köszönhetően is – Speed of Soundot? Meglepetésnek Demi Moore (Hegedűs T.)?

Kolozsiék egykori kedvencére, a sok csatát látott Pikolóra emlékezhetünk a 2. futamban (1900 m., autóstart). Lehet Daytona Spav (V. Mazsity) 5/5-ös, őrizve veretlenségét? Vagy Enrico Fling (Fazekas I.) tovább javulva elveszi ezt tőle? Eastwood (Hajnal T.) időalapon abszolút sanszos, ugye?

A Merengő Díjban (3. futam, 1800 m., autóstart) a Charming Boy (Hajnal T.) – Como Tiago (Fazekas I.) – Anybody (Csordás E.) Turf sorrenddel nehéz vitatkozni? Nem is tenném. Viszont meglepetésnek, placcra Farya BD (Garai G.)?

A 4. futam (1800 m., autóstart) apára és fiára, Döme Lajosra és Döme Lászlóra emlékeztet. Végy előre egy jó Chicagót (Nagy F. II.)? Vagy egy még jobb Beyond the Limits-et (Lakatos Á.)? Zsofesz nem ugrik Joze Sagajjal és küzdelembe kerül?

Az idei első csikóversenyben, a Szalay János Emlékversenyben (1800 m., autóstart) csakis a kvalifikációs eredményekre támaszkodhatunk. Fabrice (Fazekas I.) és Fantastic Love (Balogh Bernadett), a két prolongós ló leosztja egymás között tényleg az első 2 helyet? Mögöttük meg szinte bárki odaérhet?

A Vörsas Kupa állomása, a Kőbánya SC Ökölvívó szakosztályának díja elhozza végre Dr. Pesti Adrián hőn óhajtott első sikerét? Une Dame-ot hajtja, nagyon jó eséllyel! Netán Winoc SB (Lakatos A.) nem hagyja ünnepelni? Zénó Boko (Vidák J.) legutóbb egy orrhosszas nyerést bukott el, tulajdonképpen – szerintem – önhibáján kívül, pályaelhagyás miatt. Vígasztalódik?

A Jungfrau Díjban (1900 m., autóstart) remek lovak, kár, hogy csak 6-an. Bonaparte Boss (V. Mazsity) tűnik favoritnak, de Unno del Duomo (G. Zolnaji) legyőzheti? Bobby Fischer (Juhász B.) vajon mire megy ellenük? És a több mint egy éve nem látott, a Kincsem Parkban eddig legyőzhetetlen Digital Races (Fazekas I.) hogy tér vissza?

Az amatőrök Varga Lajos Emlékversenyében (1900 m., autóstart), kérdés, Unique (Rapcsó B.) mire megy a legkülső startszámról? Idejei ajánlják. Startszám szempontjából Vinifera M. (Gyolai Z.) jobb esély, és utolsó ideje is 0,7 másodperccel jobb. Ez dönt? Meglepetésnek (akkor persze nagynak!) vehetjük Zselnicét (Hegedűs S.) rutinos hajtójával?

A 9. futam a főverseny, a fordulóstartos Szent István Díj. A 3 évesek 1960-ról, a 4 évesek 2000-ről, az egyetlen 5 éves meg 2020-ról startol. Utol lehet érni a legfiatalabbakat? Eternal Flame-et hajtója, Joze Sagaj élre ajánlja. Mire megy ellene Eternity Bar (Rutkai J.)? Devoted viszont 40-ről is esély, mert mégiscsak Derby-nyerő, nem? Ráadásul nagyon jó versenyző!!!

A 10. futamban, a Garai Istálló Díjában (1800 m., autóstart) Saya Best CD (Kolozsi L.) Ploestiben futott formájával nagy esélynek tűnik. Önöknek is? Adamo Fling (Csordás E.) hajtójának és istállójának formájában is bízhat remek teljesítményei mellett? Valentino (J. Sagaj) az egyetlen 2. soros. Áthidalja? Acélos Fiú (Juhász B.) korrigál?

Sok kérdés, megfejtések a VASÁRNAPI ügető napon!