Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szerb – magyar napi (2023.11.11.) ügető kérdések

Igazán kiválónak ígérkezik a hagyományos, évről évre megrendezésre kerülő szerb – magyar ügetőtalálkozó! 9 ragyogó futam, és persze a presztízs, hogy idén melyik csapat nyer több futamot? Kiváló a sportbarátság a két nemzet között, örülünk, hogy minden esztendőben megtisztelnek bennünket vendégszereplésükkel. Persze a legtöbb vendéghajtót többször is látjuk egy évben, de ezek az összecsapások mindig többet jelentenek. Hogy megpróbáljuk megfejteni a futamokat, visszatérő tippszterként most is Suták Csenge zsokéhölgyet hívtuk segítségül. Nézzük, ő hogyan látja a futamokat előzetesen:

A nap a Sbobrani Hendikeppel (alaptáv: 1960 m.) indul. Alaptávról Always Yankee (M. Oračić) fordul, haza is érhet. A 20 méteres hátrányú lovak közül Best Boy (Komáromi Krisztina) tűnik számomra a legjobbnak. Ennek istálló- és tréningtársa, Vanderle (Nagy F. II.) is megnyerheti akár idei első versenyét, bár komoly kihagyás után indul. Can Tach Lux (Fazekas Andrea) és Bellini Fling (Farkas Gy.) is küzdhetnek legalább egy jó helyezésért.

Nagyon sok sanszot látok a Csantavéri Díjban (1900 m.) is. Diana Krall AT (G. Zolnaji) és Byron delle Badie (B. Mukity) között nemigen tudok dönteni, hogy melyik is lehetne a favorit. Talán az utóbbi. A sorozatnyerő Drina TIM (Búrány A.), az idén 5 sikernél járó Enrico Fling (Fazekas I.), a talán triplára készülő Aerodynamics (J. Gabrić) és a kihagyás után hibázó, de akár újra lábrakapó In Love Danover (Juhász B.) is odaérhetnek a végküzdelembe. Bevallom, még Daytona Spavban (V. Mazsity) is látok lehetőséget egy ilyen erős mezőnyben is. Csak ne ugorjon…

A 3. futam az UKSS Beograd Daj (1900 m.), amiben két szerb tulajdonú lóra, Cher Broline-ra (J. Vujović) és Rodivára (D. Katanić) gondolok elsősorban. A mieink közül Downtown Girl M-ben (Nagy F. II.) bízom leginkább.

Joó Róbertre emlékezünk a 4. futamban egy Kétévesek Versenyével (1800 m.). Tőlünk a friss nyerő Freya T Boko (Fazekas I.), a szerbek részéről Luigi de Sajan (B. Skenderović) lehet a legjobb esély. Fárosz (Angyal A.) megint jól mehet, folyamatosan javulásban van!

A Zombori Hendikep 1800 méterén időalapon egyértelműen kitűnik a mezőnyből Berill Lady (ifj. Turbucz S.) és Carlos Fox (Nagy F. II.), míg a Turf által tippeletleneket, Velence R.-t (Farkas Gy.), illetve Bombay-t (Komáromi Krisztina) is előlre várom.

Erős csapat áll a startautó mögé az Adai Díjban (1900 m.). Közülük azért Coach degli Dei (G. Zolnaji) látszik egyértelműen a legerősebbnek, ugyanakkor az idén 10-ből 7-szer nyerő Street Geniusban (Búrány A.) is megvan a lehetőség. Dolomit Boy (Fazekas I.) a meglepetés lovam, de szerintem sokaknál az lesz!

A 7. futam a Dolovoi Díj (1800 m.). Treue (Búrány A.) rögtön élete első versenyében nyerni tudott, ebben a futamban meg lehet neki azonnal a 2. is, igaz, valószínűleg Everton (Hajnal T.) is duplára készül.

A nap főfutama, a Szabadkai Díj (1900 m.) elképesztően erős mezőnyt gyűjt a starthoz. Bondo Jet (B. Mukity) az első ajánlatom, de utána ott van a szintén szerb Charly de Breed (B. Kečenović), Cardenas Baba (G. Zolnaji), vagy éppenséggel Faith Trot (Fazekas I.). Catania R. (id. Marko Slavić) hatalmas formában van, 2-es starthelyről indul – lehet, hogy őt kellett volna első tippnek beírnom? 🙂

A hosszú távú Despotovoi Hendikeppel (2500 m.) fejeződik be a nap. Itt egy Mount istállós házi befutót véleményezek, vagyis Cunami (Nagy F. II.) és Usain (Komáromi Krisztina) küzdelmét az elsőségért, bár Philadelphia (Varga S.) esetleg közéjük ékelődhet.