Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szombati (2023.11.18.) ügető kérdések

Összesen 7 futam várja a fogadókat ezen a szombaton, délután fél 1-es kezdéssel a Kincsem Parkban. A főfutamban 2560 méteres alaptávról indulnak majd, és ezen kívül még 2 versenyben is térelőnyös/térhátrányos indítással startolnak a résztvevők.

A napot nyitó Nyeretlenek Versenyében (1900 m.) számomra az a legnagyobb kérdés, hogy a kiváló versennyel, 2. hellyel debütáló Eunike T Boko (G. Zolnaji) mennyit jön előre? Nekem nagy esélynek tűnik, igaz időalapon a rutinos Demi Moore (Kolozsi S.) ellenfele lehet. Vagy Kolozsi Lászlóval jön Morena LV? Esetleg Eccelenza (Fazekas I.), aki egy számára megfelelő lefolyású versenyben jó placc sansz?

A 9 indulós Eurosa Díjban (1800 m.) egy izgalmas Domperidon (Márton L.) – Despasito (Budai A.) csata várható az elsőségért? Ne feledjük, hogy Budai Attila idén még nyeretlen, igaz, rendkívül ritkán száll sulkyba a remek hajtó. Vagyis akkor most győzhet? A két Nagy Ferenc II. ló közül papíron Euzébió (Komáromi Krisztina) jobbnak tűnik, de szerintem a remek startszámú Downtown Girl M-et (Nagy F. II.) vétek lenne leírni. Discovery LW (Kolozsi L.) autóstarttal jobb lehet, sőt, ha közelmúltban futott rekodjára rátesz egy lapáttal, akkor…

Az idei Amatőrkupa 6. futamában (1900 m.) indul a sorozatot már megnyert Takács Eszter Cseperke Csikóssal, és akár nyerhetne is, de nem tűnik egyszerű hajtásnak lova, ráadásul ez lesz az első közös versenyük. Így akkor érlelődik egy Csodabogyó (Kurucz A.) – Count Basie AT (Tänczer T.) páros meccs? Vagy beleszól küzdelmükbe Lingot AT (Fazekas Andrea)? Meglepetés lónak Urban Legend (Szabó Lilla)?

Az Edina Rosa Hendikepben (1800 m.) Zara Mia (Nagy F. II.) lesz a favorit? Vagy Une Dame (Bordács L.) megverheti? Esetleg a két RG közül – Cyrano RG (M. Kovacevic) és Bonus RG (Vekas Z.) – keveredik valamelyik a végküzdelembe? Velocity (Jelinek Zs.) korábban vert már ilyen mezőnyöket. No, és mi lenne, ha egyszer végre Blazing Speed (Fejszés Kitti) nem ugrana?

Az 5. futam a hosszú távú, fordulóstartos napi főverseny, a Rózsa Péter „Rosenthal” Emlékverseny (alaptáv: 2560 m.). Ha kihasználja térelőnyét és gyorsan elkezd, akkor Csillagfény R-t (Búrány A.) nem érik utol? Vagy jön a fergeteg hátulról, Bobby Fischer (Juhász B.), Farya BD (G. Zolnaji) és Acélos Fiú (Fazekas Andrea) és letakarják?

A Dina Rosa Hendikepben (alaptáv: 1960 m.) nagyjából ugyanez a kérdés, hiszen egyedül megy alapról Allegro Barbaro (Lakatos Á.). Hát, ha elég volt neki egy felhozó futás pihenőjét követően, akár meg is léphet. A 20-asok közül Breeze Up (Kolozsi L.) és Berna Queen M (Komáromi Krisztina) tűnnek a legerősebbeknek, de hiba lenne szerintem leírni Always Winnert (Dénes Ákos) is.

Az utolsó futamban, az Indiana Rosa Hendikepben (alap: 1960 m.) is fordulnak, ám itt 5-en is alaptávról. Közülük lehet, hogy 4-en nyerő sanszok? Vakarcs RG (Erdei P.) és Celerina Boss (Fejszés Kitti) talán egy árnyalattal erősebbnek tűnnek, mint a két istálló- és tréningtárs, Ann Bella M (Márton L.) és Chip Chip Chip (Bordács L.), aztán lehet, hogy mégis ők hozzák a boksz befutót?