Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szombati ez is, az is

Túl vagyunk a 2023-as esztendő utolsó előtti versenynapján. Zömében jó és szép futamokat láthattunk, megérte tehát kilátogatni. És elgondolkodni.

Az első futam a Hóvirág Hendikep (1800 m.) volt, amelyben Celerina Boss (Fejszés Kitti) sorozatban második versenyét nyerte, azaz igazolja új tulajdonosának, hogy jó vásárt csinált vele. Very Nice Photo (Vezér Emese) és Adamo Fling (Csordás E.) követték őt a célban. Zizitop (G. Zolnaji) hetente fut, a Baka 4200 méterével kezdte, most már mintha egy picit fáradna is, szerintem ezért lett csak a 4.

A Nyeretlen Kétévesek Versenyében (1800 m.) Fárosz (Angyal A.) régóta esedékes volt, most győzött, azaz jövőre már nem lesz pálya neki semmilyen nyeretlenek versenye. Mögé a Balogh Rolanddal is jól futó Fatiqué je t’aime zárkózott, a 3. pedig Fenegyerek lett (Juhász B.)

Aztán jött a 3. futam, az Amatőrverseny Hendikep (2500 m.), mely az amatőrchampioni címet is eldöntötte. Az, hogy Be Happy (Takács Eszter Cseperke) könnyen nyert, az nem kérdés. Az ellenben szembe ment a sportszerűséggel, amilyen előzékenyen előre engedte őt édesapja, Takács Krisztián a falon, miközben annak legnagyobb riválisát, Big Ben Paxot (Gyolai Z.) kiszorította, majd egy kis bodicsek csatába is belement. Ennek a csetepaténak még egy kerék is kárát látta, illetve a papa lova is galoppozgatott kicsikét. A Versenyintézőség salamoni döntést hozott, a sorrendet (Be Happy – Big Ben Pax – Apollo Creed) helyben hagyta, így egyelőre úgy fest, a bajnoki korona Gyolai Zoltánra kerül majd, több2. helyezésének köszönhetően. Persze ez még nem végleges, külföldön vannak még versenyek… Ami tény, hogy nagyon nem szeretnénk ilyen kirívóan sportszerűtlen jeleneteket látni a jövőben! 

Az Adventi Hendikepben (1800 m.) kedvenc hajtójával, Hajnal Tiborral győzött Dreamer, mögé a Hippodrom meglepetés lova, Édes K (Papp I.) érkezett, a bronz Eurydice-nak (Farkas Gy.) jutott.

Fordulóstarttal indították a Téli Díjat (alap: 1960 m.), melyben úgy indult Reckless (B. Skenderovic), hogy pár méter után olybá tűnhetett, ő is alaptávos volt. Majdnem meg is nyerte a versenyt, azonban a remek Cardenas Baba (G. Zolnaji) ellen neki sem volt ellenszere. Palace Bo (Fazekas I.) jól futott győzelme után.

Cardenas Baba (Goran Zolnaji, kívül) látványos hajrával nyert a Téli Díjban

A 6. futam, azaz a Fenyőfa Hendikep (1900 m.) kisebb meglepetéssel zárult Breeze Up (Kolozsi S.) sikere miatt. Sansza volt előzetesen is, de valljuk be, a 2. nak célbaérő Dream of Mine-t (Fazekas I.) gondoltuk a legtöbben előre, azonban utóbbiból a végén hiányzott az elegendő kraft. Airline (ifj. Veres L.) lett a 3., míg Bulibáró (Kolozsi J.) a 4.

A Segédhajtó Kupa sorsa is ezen a napon dőlt el. Az 1900 méteres futamot ifjabb Veres László nyerte Farinellivel, a kupasiker azonban nem jött össze neki, mert Fejszés Kitti Dulcinea del Tobosóval aratott 3. helye számára vezetett a Segédhajtó Kupa elnyeréséhez. Gratulálunk hozzá! Közöttük Lingot At (Farkas Gy.) ért oda. Hajtója miatt, aki a végső sikerre is esélyes lett volna, tehát Erdei Péter miatt sokan bíztak Timoko R.L.-ben, de ő csak a helyezettek mögött érte el a célvonalat.

Jó és érdekes mezőnye volt a Decemberi Díjnak (1800 m.). Ebben végül Coach degli Dei-jel napi 2. futamát húzta be Goran Zolnaji, teljesen megérdemelten a Pesten most debütáló, szlovén tulajdonú Malvazija B Tomazic (M. Tasic) ellenében. Meglepetés Csábító R (Takács K.) 3. helye, míg Premal MS (id. M. Slavic) sajnos hű maradt önmagához és elugrotta esélyét.

Goran Zolnaji napi második sikerét Coach degli Dei-jel aratta

A napot a Jégvirág Díj (1900 m.) zárta, ahol Discovery LW (Papp I.) sikere meglepetés volt. A 2. El Diablo (Juhász B.). a 3. Del Piero (ifj. Döme I.) . És hogy mi volt a nap favoritjával, Domperidonnal (Márton L.)? Nos, ritkán látható módon, a tribünegyenes utáni kanyarban egészen egyszerűen feltartott, mintha csak célba ért volna. Tény, hogy elvitte a pálya pénzét, de ahogyan mondani szokás: a ló is ember, tehát tévedhet…