Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Továbbra is dupla a divat!

Március első szombatján folytatódott az idei hagyomány, azaz duplázók érkeztek, igaz, csak az idomárok esetében, mert a nyerőket hajtók mindannyian megálltak egy-egy sikernél. A Paulovitzok Emlékversenyében Elegáns Hölgy győzött, míg a nap legjobban dotált futamában szlovén siker született.

Érdemes az idomárok szerint áttekinteni ezt a napot. Angyal Andor idomítottja, Endless Love (Jozé Sagaj) magabiztosan nyert a Nyeretlenek Versenyében (1800 m.), méghozzá a tréningtárs, El Nino N (Angyal A.) előtt, aki a futam elején hibázott, ám rengeteg teret tett aztán jóvá. Talán ezért is nem tudott rohamozni a finisben… Aaron LV (Kolozsi J.) lett a 3., Fast Trackot (Vezér Emese) előzve.

A másik Angyal siker a 6. futamban, az Ipse Díjban (1900 m.) jött össze. Itt sem a mester támogatta a győztest, azaz Dancing Ladyt, hanem Dukai Tamás, de a ló remekül megoldotta így is a feladatát. Ez nem volt meglepő, a mögé érkező dobogósok azonban igencsak megtréfálták a játékosokat: a 2. Morena LV (ifj. Veres L.), a 3. pedig Demi Moore (Kolozsi S.) lett.

Márton Lajos is duplázott egy-egy idomítottjával. Először tulajdonosával, Bordács Lajossal veszítette el hatéves korára, 29. futására nyeretlenségét Chip Chip Chip, kivédve a több mint 4 hónapos kihagyása után visszatérő Valentino (Erdei P.) rohamát, míg mögéjük Ambrosia Gielle (Varga S.) érkezett a Tizedes Hendikepben (1800 m.).

De a tréner hajtóként is örülhetett, hiszen félórával később, 20 méter hátrányból ő maga vezette győzelemre Ann Bella M-et a Duchesse Daniela Hendikepben (alaptáv 1960 m.). Két alaptávos, Andy Yankee (Kolozsi L.) és Zero di Jesolo (Weber Zs.) követték őt a célban.

Horváth Zoltán 3 hete is duplázott idomárként, no és most is. Kellett hozzá ismét Elegáns Hölgy a megint príma finishajtást bemutató Fejszés Kittivel a Paulovitz János és Paulovitz János II. Emlékversenyben (1800 m.). Lélegzetelállító volt a rohamuk, ahogy verték a tréningtársat, Easy Betet (Tänczer T.), de közel volt a szintén a mezőny hátsóbb régióiból meginduló Lolly Pop (Balogh Bernadett) is. Enrico Fling (Fazekas I.) szoros 4. lett. Etalon N (Vezér Emese) ugrott, Édes K (Kolozsi L.) nem volt messze.

A kívül rohamozó Elegáns Hölgy (Fejszés Kitti) ráduplázott, és megnyerte a Paulovitz János és Paulovitz János II. Emlékversenyt

Tänczer Tamás a fentebbi futamban tehát csak második lett, de a Lápvirág Hendikepben már örülhetett a duplázó trénerrel együtt: Count Basie AT-vel nyert a sokáig hátul húzódó Bronz Boy (Varga S.) és Chesterfield (Kolozsi J.) ellen.

A Póz Hendikep (1800 m.) Ducks (Balogh Bernadett) zsákmányául jutott, Downtown Girl M (Nagy F. II.) és Credit Card (ifj. Veres L.) előtt, míg szoros 4. Antónia Schwimm (Weber Zs.). Ékszer K (Kolozsi L.) ugrott, és a finisben ezt tette Dream of Mine (Fazekas I.) is.

Lejelentés miatt csupán 5 ló indult a napi főfutamban, a Sámson Díjban (alaptáv: 1960 m.), ami végül a szlovén vendég, a nálunk jól ismert Krack du Clocher (Jozé Sagaj) győzelmét hozta, miután verte a finisben talán kissé elbizonytalanodó Dolomit Boyt (Fazekas I.). A bronzérem is szlovén idomításban és tulajdonban lévő lónak, Denaldo Opnak (G. Zolnaji) jutott.

Megfigyelések:

Nagyon jól bevált az új autóstartos rendszer, minden bizonnyal jobbak lehetnek a jövőben az indítások.

  1. futam: El Nino N hibája miatti térveszteségét gyönyörűen dolgozta le.

4. futam: Domperidon megint a második kanyarban viselkedett furán, ami jól visszavetette őt.

5. futam: Vinifera M megint sokat ment kívül. Mi lenne, ha egyszer végig belső spúron menne?

6. futam: Eposz nem ment rosszul hibájáig. Igaz, ez viszont már sorozatban a 3. diszkvalifikálása volt…

Legszorosabb nyerés: Chip Chip Chip és Elegáns Hölgy – mindkettő fejhossz

Legbiztosabb nyerés: Count Basie AT – 5 hossz

Legtöbb versenyt nyert idomár: Angyal Andor, Horváth Zoltán és Márton Lajos 2-2

Legnagyobb hármasbefutóosztalék: Ducks – Downtown Girl M. – Credit Card: 553,1

Legnagyobb befutóosztalék: Elegáns Hölgy – Easy Bet 55,5

Legnagyobb tétosztalék: Elegáns Hölgy 13,8

Mint legjobban fogadott ló nyert:

Endless Love            2,6

Ann Bella M              1,6

Dancing Lady           1,7

Count Basie AT        1,5