Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

(Ügető)szilveszteri visszatekintő

Már benne járunk az új esztendőben, de érdemes visszapillantanunk a tavalyira, legalábbis annak utolsó versenynapjára, az Ügetőszilveszterre, különös tekintettel arra, hogy a Hippodrom és Lovarda Díját és a Traco Díjat is aznap futották.

Még mielőtt erről a két futamról írnék, élre kívánkozik, hogy Csordás Emil fantasztikus bravúrt hajtott végre, hiszen mesterhármast ért el hajtóként, idomárként pedig ezeken felül egy 4. sikert is besöpört Petra la Roque (Vezér Emese) révén. A kiváló hajtó győzött Etalon N-nel, rá félórával Anybobdy-val, aztán pedig a szív és lélek kancával, Zónával. Ez utóbbi versenyben ráadásul azt az Adamo Flinget utasította maga mögé, akit szintén ő treníroz. Hatalmas siker, zárónapon nem is történt még ilyen az elmúlt évtizedekben.

Márton Lajos is duplázott idomárként. Saját kezében győzött Csábító R., méghozzá éppen a Traco Díjban, melynek tiszteletdíjait lapunk főszponzora, a Traco Zrt. ajánlotta fel. A díjakat a cég nevében Vátáh Sándor adta át, és a nyerőnek, illetve a helyezetteknek Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is gratulált.

A Hippodrom és Lovarda Díj – Bubik István Emlékverseny volt a nap egyik celeb-hajtása, és ebben is egy Márton Lajos felkészítésében álló ügető, Ann Bella M nyert Krajnik-Balogh Gáborral, aki színész-kaszkadőrként dolgozik. Itt a második helyre Uptown Boy M (Petur András) érkezett, a harmadik Anna (Németh Gábor) lett. Lapunk nevében Szűcs Balázs ügyvezető gratulált és adta át a tiszteletdíjakat.

Krajnik-Balogh Gábor robog a győzelem felé Ann Bella M-mel

A másik celebfutamot Zenthe Ferenc emlékének szentelték, és ebben Anikó győzött a hajtóként most debütáló veterán focistával, Torghelle Sándorral. Az ezüstérmes Boszi (Szekeres Péter), a bronzos Breeze Up (Ungvári Miklós) lett.

A nap főfutamát, a Lovaregyleti Díjat a ragyogó képességű Cardenas Baba (G. Zolnaji) húzta be, amivel 5. első helyét szállította 2023-ban a jóképességű kanca.

Idomárként Weber Zsolt „Ketchup” is duplázott, hiszen a fentebb említett Anikót is ő készíti fel a versenyekre, de hajtóként egyszer ő maga is hazaért Vezérrel.

A versenynapon győzött még Treue (Búrány A.) a nyitófutamban, míg 2023 utolsó futamában Szilvás (Nagy F. II.) végzett legelöl.

Parádés nap volt, hatalmas, hozzávetőlegesen 16000 néző előtt, remek hangulattal.