Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Változatos Amatőrnap

A profi engedéllyel nem rendelkező hajtók nagy megmérettetése volt ez az október 7-e, hiszen a 8 futamból 5 amatőröknek volt kiírva. Papírforma és meglepetés egyaránt akadt a versenyek sorában.

A versenynapot egy profi futam, az Izgi Díj nyitotta (1900 m.), amiben meglepetés született, hiszen a játékban hanyagolt Ezigen (Weber Zs.) az utolsó kanyarban megindult és megverte a szintén a befutóban nekilendített Easy Betet (Fejszés Kitti). Eden CD (Kolozsi J.) sokáig vezetett, végül éppen csak dobogós maradt Eurydice-szal (Juhász B.) szemben. A favorit Éden Evo (Lakatos Cs.) a tribünegyenesben, támadás közben ugrotta el sanszát, Eposz (Hajnal T.) pedig rögtön a startnál. A pontos hármasbefutóra nem is volt találat, a nem sorrendi is több mint 730-szorost fizetett.

Az Októberi Amatőrverseny (1900 m.) nyitotta a profi liszensszel nem rendelkezők napját, ahol viszont favorit győzelem született, hiszen Aerodynamics (J. Preining jun.) hazaért osztrák hajtójával, mögötte pedig Cukrom (Gyolai Z.) és Rubino (N. Machacek) futottak be. In Love Danover (Pekker Gy.) a finisre fordulva, támadó pozícióban ugrott.

Everton (Hajnal T.) mint egy gőzmozdony jött a Nyeretlenek Versenyében (1800 m.) és leterített mindenkit. Eminem (Horváth Gy.) lett a 2., Enterprise meglepetés bronza pedig bizonyította, hogy Weber Zsolt nagy formában van, nagyot ment vele a ló. Excellence (Gosztonyi Judit) saját iramának áldozata lett, míg az újonc Elizabeth Boss (V. Mazsity) a kezdéskor eldobta magát.

Az Amatőrverseny I. futama (1900 m.) változatosra sikeredett, és végül a várásra hajtott Zoom Photo (Pekker Gy.) ért haza, Anikó (Takács Eszter Cseperke) – igazolva Weber Zsolt istállójának formáját is – jó második, mőgé pedig a végül Turbucz Sándorral versenyző Count Basie AT érkezett. Bulibáró (Bikfalvy Kittí) és Unique (Rapcsó B.) is vezettek egy-egy ideig a versenyben.

A hosszútávú – 2500 méter – Amatőrverseny Hendikep II. futamát Be Happy (Takács Eszter Cseperke) úgy nyerte meg, hogy 500 méterrel a start után elunta a „totyogást”, élre ment és nem is adta ki a kezéből a vezető szerepet. Pedig nagyot kellett a finisben védekeznie, hiszen Zénó Boko (Mészáros P.) lépésről-lépésre közelített, de végül éppen hogy, de hazaért. A 3. Celerina Boss (Turbucz S.) lett.

Be Happy (Takács Eszter Cseperke) győzött a nap hosszútávú amatőrversenyében

Az Amatőrverseny Hendikep III. részét (1900 m.) az elsöprő rohammal, a befutóban érkező Uptown Boy M. Rapcsó Balázzsal nyerte meg, levéve a dobogó tetejéről Auslag Princess-t (Gosztonyi Judit). Auróra (Fazekas Andrea) célfotós 3. Ultimate Force-szal (Takács Eszter Cseperke) szemben. Winner Boy (J. Preining jun.) vezetőként ugrott az istállóegyenes közepén.

A Marschall Norbert Emlékversenyben (1900 m.) a nap favoritja, Street Genius (Fazekas Andrea) nyerni tudott, simán, 4 és fél hosszal. Hajtónője úgy vitte győzelemre, ahogyan kell egy kimagasló sanszot. Mögötte Anybody (J. Preining jun.) és Apollo Creed (Takács Eszter Cseperke) értek oda.

A zárófutam a Vezér Ferenc Emlékversenyben (fordulóstart, alap 1960) a 20 méter hátrányból forduló, de hamar a frontba érő Balerina R. (Balogh Bernadett) tudott nyerni. Mind ő, mind a 2 helyezett, azaz Velence R. (Farkas Gy.) és Saya Best CD (ifj. Veres L.) rajzolták a futamot, hiszen elég hamar ők alkották a mezőny fejét.