Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Változatos, november eleji ügetőnap

Cikkünk címe magába foglal mindent, amit a november 4-i versenynapról tudni kell, hiszen általában izgalmas lefolyású versenyeket követhettünk nyomon. A Hóra dinasztia került a fókuszba, ezek az emlékversenyek is jó benyomást tehettek a kilátogatókra.

A nap első futama az Ezerjó Díj (1800 m.), amely egyben a nyeretlenek versenye is volt. Teuer (Búrány A.) nem halogatta sokáig, hogy elveszítse győzelem nélküliségét, hiszen élete első versenyében azonnal győzni tudott, úgy újítva a finisben, mint egy idősebb versenyló. Mögé a szintén újonc, de kevésbé játszott Eunike T Boko (G. Zolnaji) érkezett, míg a dobogó alsó foka Enterprise-nak (Weber Zs.) jutott. Elizeus LIW-ben (Lakatos Á.) sokan bíztak, azonban csak 5. lett, sőt az sem, mert Evita Meerswal (Hajnal T.) lábának elvitele miatt diszkvalifikálták még innen is.

A 2. futam a Gárdony Díj (forduló, alap 1980 m.) volt, ami Eurydice-nak (Gyolai Nikolett) nem tartott sokáig, mert galoppja miatt hamar diszkvalifikálták. Lolly Pop jött mint a gőzmozdony, és megszerezte hajtónőjének, Balogh Bernadettnek élete 100. sikerét, amihez mi is gratulálunk! Mögé Vasterbo No Edge (Hajnal T.) és meglepetésre Exclusive Fox (Kárai J.) érkeztek.

Nagy mezőny, jó csata jellemezte a Kincsem Park Kupa 6., idei utolsó állomását (1900 m.). Végül Cukrom győzött, úgyhogy elmondható, hogy hajtónője, Gyolai Nikolett mindent megtett a széria megnyeréséért, ez a cím azonban Erdei Péternek jutott, aki itt 2. lett Vakarcs RG-vel. A 3. helyre Ann Bella M. (Bordács L.) érkezett oda. Takács Eszter Cseperke akár a Kincsem Park Kupát is megnyerhette volna, de lova, Credit Card mattul futva még pontot sem szerzett neki.

Az 1900 méteres Lila Akác Hendikep Vitya (Lakatos Á.) könnyed sikerét hozta úgy, hogy 20,7-es idő is elég volt hozzá. Mögé komoly meglepetésre Zaharova M (ifj. Döme I.) érkezett, míg Dezmin Ladyben (Kolozsi L.), aki 3. lett, bíztak a fogadók.

Hóra II. Sándorra emlékezhettünk a főversenyben (1900 m.). és itt Creatine (Hajnal T.) valóra váltotta a legtöbb fogadó álmát azzal, hogy favoritként nyert. Carlos Fox (Nagy F. II.) fogcsikorgatva támadott a finisben, de nem tudta megelőzni a nyerőt. Balerina R (Balogh Bernadett) lett a bronzos. Csillagfény R (Búrány A.) és Ambrosia Gielle (Varga S.) vezettek, amíg csak tudtak…

Creatine (Hajnal Tibor) lett az idei Hóra II. Sándor Emlékverseny nyerője

A hölgyek csatájában, azaz az Amazonversenyben (1900 m.) Villeneuve-vel vigasztalódott Takács Eszter Cseperke azok után, hogy a Kincsem Kupát elbukta. Szó mi szó, szép és érett hajtás volt a 9 évessel, melynek ideje 17,6 lett. Bombay (Komáromi Krisztina) és Anna (Fejszés Kitti) követték őt a célban.

A Hóra Sándor Emlékversenyben a mezőny pillanatok alatt a felére redukálódott galoppozások miatt, így 3 versenyben maradt ló döntött a dobogós sorrendről. Diana Krall AT (G. Zolnaji), Kokomo Harley (M. Kovacsevics)), Petra La Roque (Vezér Emese) – így nézett ki a hármasbefutó.

A 2400 méteres zárófutamban, a Bűvész hendikepben egészen parádésra sikeredett a finis: Unique (ifj. Veres L.) vezetett jó 20-25 méterrel Cunami előtt, akit aztán belelendített hajtója, Nagy Ferenc II., és pont a célban elkapta ellenfelét. Csodálatos hajrá volt! Itt a 3. helyet Bronz Boy szerezte meg.

Cunami (kívül, Nagy Ferenc II.) óriási rohammal szaladt át a védekező, és már-már nyerőnek tűnő Unique-on