Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zitti Tutti nagyot futott

Kimondottan jó kis program várta az ügetőrajongókat ezen a szombat délutánon. Komoly meglepetések nem születtek, viszont több végletekig kiélezett csatának is tanúi lehettünk. Mazsity duplázott, de ez összejött trénerként Vicen Pálnak is. A napi főversenyben a többség fordított sorrendet várt az első 2 helyen, mivel most Bobby Fischer kapott mattot egy ellenfelétől, nevezetesen a jó képességű Zitti Tuttitól.

Érdemes is ezzel kezdjük. Juhász Balázs semmit nem akart a véletlenre bízni, elment vezetni. Megnyugtathatta, hogy a legnagyobb ellenfelének tartott Zitti Tutti (V. Mazsity) épp amikor támadott volna, hibázott az első kanyarban. Hajtója azonban pikk-pakk letett lovát és már a tribünegyenesben a favorit nyomába eredt. Üldözte, majd a finisben megtámadta és simán megverte. A nyerő idő 14.5, ami remek eredmény. Zitti Tutti mérlege fantasztikus továbbra is: 40 futás, 23 első hely, 16 pénzes helyezés. Csodálatos. A dobogóra Zente (Tanczer T.) érkezett, miután leverte Bűbájost (Nagy F.II.).

Zitti Tutti (Veljko Mazsity) ekkora előnnyel verte Bobby Fischert (Juhász Balázs)

Úgy fest, ezen a napon a szerb származású „Veki” specialitása a hibázás utáni nyerés volt. Daytona Spavval úgy őrizte meg 3. futására is annak veretlenségét a Diós Díjban, hogy az a start előtt ugrabugrált és jelentős hátránnyal indult a többiek üldözésére, ez azonban nem befolyásolta azt, hogy a befutóban meginduljon és ellenállhatatlan legyen. Rohamozta őt Cheri Bella M (id. M. Slavic), de ez csak egy ezüsthöz volt elegendő, míg a 3. Dee Dee AT lett (B. Skenderovic). Euzébio (Nagy F. II.) elfáradt, túl agy iramban ment el vezetni.

Daytona Spav (Veljko Mazsity) jelentős hátrányt szedett össze a startnél, de ledolgozta és nyert

Vicen Pál idomárhajtóként Bing Crosby AT-vel domborított, miután kivédte a szorult helyzetéből nehezen kibontakozó Berna Queen M (Komáromi Krisztina) fergeteges rohamát. Csipkedd Magad (Tanczer T.) futott még placcra.

Az idomári duplát Vicen mesternek ezek után Zagato sikere hozta meg, de ehhez kellett a rendkívül tehetséges Erdei Péter is, aki folyamatosan hajtotta előre lovát és kicsikarta a sikert Titus Livius-szal (Gyolai Nikolett) szemben. Itt Aslaug Princess (Keserű K.) is megelőzte a favoritot, azaz Utódlót (Fejszés Kitti), aki nagyon összement a végére, lehet, hogy kifacsarta az általa diktált tempó. Ez a futam amúgy a Segédhajtó Kupa 3. állomása volt, és a 3. nyerőt regisztrálhattuk, vagyis a dupla itt még idén senkinek sem jött össze hajtóként.

A nyitófutamot Eposz (hajnal T.) hozta Ezigennel (Wéber Zs.) szemben. Eagle GG (Ch. Fischer) galoppal azonnal kiszállt.

Az Ördög Hegedűse Hendikepben csupán 6 induló, de egyikük esetleges sikerét sem lehetett előzetesen kizárni. Végül azok tették jól, akik Anybody (Csordás E.) mellett kötelezték el magukat, aki az utolsó kanyar előtt élre állt és kivédte az őt onnantól kezdve végig nyomasztó Velence R (Farkas Gy.) támadást. Upton Boy M került a dobogó alsó fokára Erdei Péterrel.

Hogy a Nagy Ferenc korábbi kedvenc ügetői nevét viselő nap ne teljen istállójuk sikere nélkül, arról Best Boy (Komáromi Krisztina) gondoskodott. Egyetlen térhátrányos lóként verte ellenfeleit.. Mögötte a Wonderchild (ifj. Veres L.), Brilliáns BD (Lakatos Cs.) sorrend alakult ki. Itt Chicago (Nagy F. II.) kisebb-, Dezmin Lady (Kolozsi L.) nagyobb csalódás volt. Legközelebb reméljük korrigálnak.

Best Boy (belül, Komáromi Krisztina) nagyot futva győzött

Az utolsó futamban a klasszisközeli Street Genius gondoskodott arról, hogy a hajtóranglistát vezető Fazekas Imre ne térjen haza győzelem nélkül, megelőzve Big Ben Paxot (Kolozsi S.) és In Love Danovert (Juhász B.). My Dyla LV (Kolozsi L.) pihenője után nem topformával tért vissza, de ami késik, nem múlik! Nelstron (G. Zolnaji) feltűnően jó versenyt futott 4. helyével, Denver Broncos (Nagy F.II.) pedig feltűnően rosszat, le is távolozták.