Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zitti Tutti tutizott

Zitti Tutti (Velko Mazsity) tutizott, hiszen sanszként vitte haza az Allyhills Hico Díjat

A május 20-i ügetőversenynapon duplázott Veljko Mazsity, ami pedig az utóbbi hetek tekintetbe vételével kvázi „szenzáció”, hogy Fazekas Imre ezen a szombaton egyetlen versenyt sem tudott nyerni.

Nos, tény, ami Fazekas Imrét illeti, elkényeztette rajongóit az elmúlt hetekben, hiszen sorozatban aratta a győzelmeket. Most is szerzett néhány placcot, ám azok, akik előre játszották, csalódtak. A Mazsity fanok viszont dörzsölhették a tenyerüket!

Először melegített egy erős mezőnyben lévő 4. hellyel, amit Davide Flinggel hozott össze, majd nyert a fordulóstartos versenyben induló Daytona Spavval – itt Fazekas 2. lett Lolly Poppal -, aztán rá félórával behúzta a főfutamot Zitti Tuttival. A nyerő idő remek 15,3, amivel a ló megdöntötte saját rekordját. A Napoleon apaságú 8 éves kanca idei első sikerét jegyezte. Az élet statisztikája lélegzetelállító: 39 start, 22 győzelem + 16 pénzes helyezés. Vagyis versenypályafutása alatt egyetlen egyszer fordult csak vele elő, hogy ne vigyen haza zabravalót. Ez idén március 18-án történt, azonban rögvest egy nyeréssel tért vissza a megszokott útjára. Most is tuti sansz volt tehát, és tutizott is! A 2. helyezett Zóna (Csordás Emil) bizonyította, hogy jó döntés volt, hogy tavaly év végén nem vonultatták vissza, hiszen ezt jobbnál jobb futásokkal hálája meg azóta is.

Mazsity Daytona Spavval is nyerni tudott

Újra nyert Vicen Pál! Az egykori sampion 2018-ban tudott utoljára nyerőként visszafordulni, mentségére szolgáljon, hogy egyfelől relatíve ritkán hajt, másfelől, hogy akkor sem nyerő sanszokat. Most a tulajdonos távollétében Charlie’s Worlddel megszakította negatív sorozatát és behúzta a nap első futamát.

Eastwood (Hajnal Tibor) Ferge László emlékversenybeli 3. helyével jelezte, hogy jó ügető, amit most egyértelműen bizonyított, hiszen Enrico Flinget (Fazekas Imre) és Cherie Bella M-et (id. Marko Szlavics) is maga mögé utasította a dobogón.

A Vörsas Kupa, azaz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Díja jólismert meghívásos hajtókat szólított a starthoz. A nap egyetlen ellassúzott versenyét Velocity (Lakatos Attila) húzta be, a 2. Boszi (Éry Judit) lett, a 3. pedig Winoc SB (Komáromi Péter).

A 6. futam hozta a nap meglepetését, hiszen Atom Maki Kovács Józseffel, vagyis tulajdonos-trénerével elsöprő lendülettel érkezett és takarta le a mezőnyt. Nagyon jókor indította el a lovát, kabinethajtás volt.

Az amatőrök versenye ez alkalommal díjként volt kiírva, úgyhogy 3 nagyon jó képességű ló is helyet kapott benne. Nem meglepő, hogy ők osztották le egymás között az első 3 helyet. Nyert Coach Degli Dei Simon Grétával, 2. – a szerintem a start után túlságosan kimaradt és elég lassan zárkózó – Street Genius-szal (Fazekas Andrea). In Love Danover (Pekker György) végzett 3.-ként.

A nap zárófutama a hosszútávú Gyöngy Patikák Hendikep volt, melyben Übü Király (Márton Lajos) végre nyerni tudott. Megérdemelt, 17,8-as sikere volt ez.

Összegzésként elmondható, hogy amint jött a meleg idő, jöttek a fantasztikus időeredmények, ami örömre ad okot, és jól látható, hogy van potenciál ügetőinkben.