Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baka Hendikep-napi (2023.12.02.) ügető kérdések

Az év leghosszabb távú versenyének keretprogramja szorosan összefonódik az orosházi ügetőfellegvárak díjaival, melyek mindig egyfajta presztízscsatát is hoznak, ergo kiváló versenynap elé nézünk. Ez alkalommal Suták Csenge a napi tippszter, nézzük, ő hogyan látja előzetesen az esélyeket?

A nap az Orosházi Lovas Egyesület Díja Hendikeppel (1800 m.) startol. Szilvás (Nagy F. II.) és Ann Bella M. (Márton L.) csatáját ígéri a papírforma, ám én King’s Call (Varga S.) és Bonus RG (Vekas Z.) jó futására is számítok, de a friss forma Csipkedd Magad!-at (Fejszés Kitti) is ajánlja.

Kétévesek versenyeznek a Kulik Farm Díjáért, ráadásul fordulóstarttal (alap: 1960 m.). Az egyetlen térhátrányos lovat tippelem előre, azaz Fároszt (Angyal A.). Fenegyerek (Juhász B.) keserítheti meg legjobban az életét, meglepetés lovam pedig Flinga VT (Varga T.).

A 3. futam az Orosháza Város Nagydíja – Nagy László Emlékverseny (1900 m.) és itt sem tudok eltérni a Turf első két tippjétől, vagyis Dolomit Boyt (Fazekas I.) és Csábító R-t (Márton L.) gondolom az első 2 helyre, mögéjük viszont Csillagfény R-t (Búrány A.) tippelem.

Érdekes, hogy az Alföld Gyöngye – Gyopárosfürdő Díjban (1800 m.) 3-3 ló korábbi 2-2 azonos futamból jön. Én az alsó 3-at, közülük is főleg Domperidont (Márton L.) gondolom nagyobb esélynek.

Az Orosházi Barátok – Horváth Dezső és Kőműves Ferenc Emlékverseny 1900 méterén a veretlen Treue (Búrány A.) folytathatja győzelmi sorozatát. Mögötte szerintem Eunike T Boko (G. Zolnaji) – Dreamer (Hajnal T.) – Edoardo Ama (M. Kovacevic) sorrendet véleményezek.

A 6. futamban, a Gy + Gy Istálló Díja – Kunos Gyula Születésnapi Hendikepben (1900 m.) Dezmin Ladyt (Kolozsi L.) várom az első helyre.

Aztán fél 3-kor jön az év leghosszabb távú versenye, a Baka Hendikep (alap: 4200 m.). Velence R (Juhász B.) ugyan 100 méter (!!!) előnyt ad az élről fordulónak, mégis ő a favoritom. Wonderchild (G. Zolnaji) is jól mehet, de ez a mezőny minden tagjáról elmondható, tényleg nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz a sorrend?

A záró futam a Kárai Trans Díja Hendikep (alap: 1960 m.), amelyben azt hiszem, hogy házi befutó lesz a két Mount istállós ló, Vanderle (Nagy F. II.) és Sziklaszirt (Komáromi Krisztina) között, nagy valószínűséggel ebben a sorrendben. Csikós (Márton L.) és Brilliáns BD (Kárai J.) küzdhetnek szerintem mögöttük.