Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bonaparte Boss megvédte címét

A Ménesek Díjnak tavalyi győztese, Bonaparte Boss idén sem engedte át másnak ezt a rangos trófeát és győzött a hosszú távú klassikus versenyben. Hajtója, Veljko Mazsity a versenynapon is duplázott, csakúgy, mint Csordás Emil.

A Ménesek Díjában (alaptáv 3160 m.) az élről egyedül startolt Éjjeli Hölgy amíg bírta, vezetett, de a finisben megjelent Bonaparte Boss (V. Mazsity), és ellentmondást nem tűrően lerohanta a háromévest. Catania R. (id. Marko Slavić) óvatosan jött el a starttól, és 3.-nak ért fel. Dolomit Boy (Horváth Gy.) a startnál hibázott, míg Casino Royale (Angyal A.) ma nem sok vizet zavart. A nyerő herélt pompás esztendőt tudhat maga magött, hiszen 10 futásából 5-ször lett első, 5-ször pedig pénzért futott, valamivel több, mint 6 és fél millió forintot keresett. Remek teljesítmény!

Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) tavaly után idén is megnyerte a Ménesek Díját

A nap első futamát, a Gergely Imre Emlékversenyt (1800 m.) a befutóban támadó Eccelenza (Fazekas I.) húzta be, verve Enterprise-t (Weber Zs.), míg a 3. Kall Me Queen (Kolozsi L.) lett. Elisabeth Boss (V. Mazsity) élete 2. startját is galoppal fejezte be, de az utolsó kanyarig jól tartotta magát.

A Nyeretlen Kétévesek Versenye (1800 m.) az ezzel a futással debütáló Fermina Daza (Angyal A.) zsákmányává vált. Fair Lady (id. Marko Slavić) a 2., Zaira LV (Kolozsi L.) a 3. helyre futott oda. Flinga VT (T. Varga) sokáig jó tempóban vezetett, de aztán nagyon összeroppant.

Szilvás (Nagy F. II.) 400-al a vége előtt élre állt a Laky Ferenc Emlékverseny Hendikepben (1800 m.) és magabiztosan végzett az élen. Mögé Velocity (Kolozsi L.) és Vitya (Lakatos Á.) jöttek be. Universal Boy (Kolozsi S.) lendülettel, igaz nagyon kívül fordulva érkezett az utolsó kanyarba, ám ez felőrölte.

Daytona Spav (V. Mazsity) leghátulról fordulva is győzni tudott a Mandich László Emlékversenyben (alaptáv: 1960 m.). Kokomo Harley (Hegedűs T.) biztos ezüstös lett, mögé El Valle Sagrado (Budai A.) futott oda. Eden CD (Erdei P.) matt volt, Davide Fling (Csordás E.) vendéghajtójával az indításnál ugrott.

A szintén fordulóstartos Török László Emlékversenyben (alap: 1960 m.) kisebb hibával kezdett az egykori klasszis, Reckless (B. Skenderović), de folyamatosan felfejlődve megnyerte élete első Kincsem parki versenyét. A hűséges Zlatan LIW (Lakatos Á.) jó 2.-ként végzett, Villám Ville (G. Zolnaji) pedig 3..

Reckless (B. Skenderovic) végre elvesztette Kincsem parki nyeretlenségét

Szoros befutást hozott a Laufer Imre Emlékverseny 1800 métere, és ebből Danny DeVito (Gyolai Z.) jött ki a legjobban. Ami érdekesség, hogy a kiváló amatőr szezont produkáló Gyolai Zoltán csupán első idei profik közötti győzelmét szerezte ezzel a sikerrel 2023-ban. Ékszer K (Kolozsi L.) és Dulcinea del Toboso (Tänczer T.) léphettek még átvitt értelemben dobogóra. A jó sanszú Elton John AT (B. Skenderovic) rögtön a start után ugrott.

A Dr. Papp Tibor Emlékversenyben (1800 m.) Premal MS (id M. Slavic) kétszer is ugrott, így természetesen diszkvalifikálták. A futam Csordás Emil első napi sikerét hozta Anybody-val, és csak egy pillanatra, igaz, a legjobb időben, az utolsó lépésnél volt elől, így verve Farya BD-t (G. Zolnaji). In Love Danover (Juhász B.) bronzos lett.

Csordás mester félórával később, az utolsó futamban, a Rádoki József Emlékversenyben (1900 m.) duplázott Adamo Fling sulkyjában, verve az előzetesen talán picit nagyobb esélyű Zara Miát (Nagy F.II.). Auróra 3. helye jónak mondható ebben a mezőnyben. Big Ben Pax-nak (Kolozsi S.) nem volt momentuma ebben a versenyben.