Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ügetőderby-napi kérdések (2023.07.01.)

Ragyogó program várja az ügető híveit a számukra legfontosabb napon.  Magyar Ügetőderby, immár 109. alkalommal. Parádés, telt házas mezőnnyel megy majd a csata a Kékszalagért, no és a keretprogram is olyan, hogy a 11 futam akár mindegyike más napokon a figyelem fókuszába kerülne.

Nyilván a Magyar Ügetőderby (10. futam, 2500 méter) nagy kérdéseivel kezdjük mai beharangozónkat. Van egy favoritunk, Devoted (Csordás E.). Időalapon papírforma. Futott már hosszúra is. Jó a startszáma. Szólhat-e valami ellene? Nos, ez a legnagyobb kérdés! Esetleg jön a mindig ragyogóan időzítő Veljko Mazsity, és topra hozva Davide Flinget nyer legutóbbi galoppja ellenére? Megéri Rutkai József tulajdonosnak, hogy barátját, a francia „importot”, Fabrice Souloy-t ülteti a remek képességű, de idén még nyeretlen Dolomit Boy sulkyjába? Vagy Diamond Ville (id. M. Slavic)? Ő tavaly októberben végzett már az ÜTOE Nagydíjában, amit megnyert, Devoted előtt. Ugyanott Dumbledore (Fazekas I.) is a mostani Derby-favorit előtt volt 2.-ként, pedig akkor nem is a trénere hajtotta. Lehetséges lenne, hogy kettőjük közül valamelyik ismét megverje a kedvencet? Vagy Dignita (Márton L.), netán Dusán (Kolozsi L.) most adják eddigi legjobbjukat?

Klasszisok a Pannónia Díj (8. fut.) 1800 méterén! Bugatti SS (Ch. Schwarz) tavaly 4-szer rándult át Németországból és mindig nyert. Idei vendégfellépése azonban Budapesten nem sikerült. Most fog? Vagy a tavalyi Derby-nyerő Csak a Szél (Fazekas I.) ellenálhatatlan lesz? Vagy hazai klasszisunk, Bobby Fischer (Juhász B.) utolérhetetlenné válik ezen a szombaton?  Bonaparte Boss (V. Mazsity) lesz a fogadóknál a favorit a start előtt? Egy dolog tuti: fantasztikus mezőny, klasszisokkal.

A Gróf Esterházy Miklós Emlékversenyben (6.fut., 1800 m.), ahol a legjobb hazai tenyésztésű 3 évesek csapnak össze, lehetséges lenne egy prolongós hármasbefutó? Éjjeli Hölgy (Fazekas I.) favorit, ez nem vitás! Balogh Bernadett idomár szerint Eternity Bar (Ch. Schwarz) zárómunkájában nagyon erősnek mutatkozott, míg Enjoy bár poblémás ló, most társául Fabrice Souloy-t kapta. Nos?  Esetleg Mazsity mester előrukkol Ezüstfiúval? Emerald (Vezér Emese) nagyot ment legutóbb… Vagy a telitalálathoz végy egy jó Eastwoodot?

Az első futam afféle bemelegítés lesz (Csicsery-Rónai István Emlékverseny, 1960 m alaptáv). Ránézésre nekem egy Adamo Fling (Csordás E.) – Chicago (Komáromi Krisztina befutót hordoz. És Önök szerint?

A Soós Imre Emlékversenyben (2.fut., 1900 m.) vajon az Olaszországból hazaruccanó Just Be Ready (G. Zolnaji) elég lesz ide? Vagy El Valle Sagrado (Balogh R.)? Meglepetés tippünk Cyrano RG (Angyal A.) a dobogó valamelyik fokára…

A 3. futamban a szaklapban csak a 4. helyre van tippelve Dulcinea del Toboso (Tanczer T.), mert papíron vannak nála erősebbek. De azok tényleg jobbak lennének, főleg, ha a 4 éves nem hibázik? Esetleg Auróra (Horváth Gy.) kedvenc hajtójával megállíthatatlan lesz? Berna Queen M. (Komáromi Krisztina) dobogós?

A Sinka József Emlékverseny (4. fut., 1800 m.) hagyományosan erős mezőnyű sprinterverseny. Palace Bo (Fazekas I.) legutóbb picit izzadt a győzelemért Cardenas Baba (G. Zolnaji) ellenében. Most újra összecsapnak. Ugyanez lesz a sorrend a dobogó első 2 fokán? Vagy átszalad rajtuk az ottani 3. Unno del Duomo (Kolozsi S.)? Zitti Tutti (V. Mazsity) akkor nem futott velük. Közéjük ékelődhet?

1900 méterre mennek a Fábián Zsolt Emlékversenyben, ami az 5. futam. Charlie’s World tudja a 17 töredékeket, most tán még rá is tesz. Ez elég lesz a sikerhez? Egyáltalán: lehet, hogy ez a futam a totál papír? (Charlie’s World – Vanderle – Une Dame?)

Jó lovak a Veterán Bunyósok Alapítványának díjáért (7. fut., 1900 m.). A Turf tippek itt is adják magukat (Street Genius (Fazekas I.), Premal MS (id. Marko Slavics), Bűbájos (Nagy F. II.), Charming Boy (Hajnal T.), jómagam azonban kiegészíteném ezt a csapatot My Dyla LV-vel (Kolozsi L.) is.

Az Amatőr Kupa idei 4. futama egyben a Csató Gyula Emlékverseny is (9. fut., 1900 m.). Acélos Fiú (Fazekas Andrea) legnagyobb ellenfele Trencsén (Gyolai Z.) lehet? És jól súgja nekem valami, hogy a placcért Uptown Boy M. (Rapcsó B.) is küzdhet?

A nap zárófutama (11. fut., 1800 m.) a Bisbac Dániel Emlékverseny lesz. Édes K (Kolozsi L.) egyre jobb. Ez ér legalább egy helyezést az Escobar (B. Kecenovic), Eposz (Hajnal T.), El Diablo (Juhász B.) hármas ellen? Despasito (Lakatos Cs.) most ugrik, vagy sem? Ha nem, akkor akár csatázhat az elsőségért is?

Megannyi kérdés a monstre versenynapon. Reméljük jó idő lesz, és bár a nyerőket nem tudjuk tutira megmondani, azt azonban igen, hogy aki kilátogat, netán TV-ben nézi a futamokat, az mindenképpen jól jár majd.