Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

LFB-napi (2023.11.12.) galopp kérdések

A novemberi hónapok visszatérő versenye a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja, melyen 1400 méteren csapnak majd össze a telivérek. 9 futam, és most már kivétel nélkül szintetikus felületen zajlanak a versenyek.

A 2200 méteres Wasmy Hendikeppel (IV. o.) indul a nap fél 12-kor. A 6 indulóból Alibi (Koricsánszky Virág) itt veszítheti el nyeretlenségét? Soul of Phoenix (S. Georgiev) az erős istállólovassal tovább javul és nyer? Mr. Jury Twister (Kolumbán Ö.) hendikepben rádupláz múltkori díjversenybeli sikerére? Dancing Storm (Suták Csenge) egy osztályt visszlépve újra jobb helyezéssel jön elő?

A Nyelvtörő Hendikep (1600 m., V. o.) egyértelmű favoritja Mr Croissant (Gönczi Rebeka) lenne ? Poker Lover (Suták Csenge) érhet mögé? Vagy Seelőwe (Bernáth Ch.) visszatérve mérföldre korrigálja múltkori, 600-zal hosszabbra mutatott gyengébb számát?

A 3. futam a Bényi Zoltán „Pinokkio” Emlékversenyben (1600 m., V. kat.) Keeness (M. Laube) ugye, ha hozza utolsó előtti, vagy pláne nyári számait, ebből a beállításból simán első lehet? Safranek (J. Parigál) visszakapta nyerő lovasát. Celektív (Sándor P.) tud javulni? Az újonc Thminosso Zou (Éles Virág) vajon mennyit tud?

Totálisan egyet lehet érteni a Turf tippjeivel a Makaam Hendikepben (1600 m., II. o.)? Ez a Wolf of Wallstreet (Kelemen Z.) – Arabika (Kovács Réka) – Cenzor (Suták Csenge) sorrendet adná. Kisebb meglepcsinek Xinoníma (Sándor P.)?

Ezen a napon is két részre osztották a Nyeretlen Kétévesek Versenyét (1400 m., IV. kat), ami jó hír, hiszen azt jelenti, hogy van a csikókból relatíve szép számmal. Az első részben a rutin segíti győzelemre Tunéziát (Mocsinka Vivien)? Vagy a 3 újonc közül valamelyik? Nagyon hajazok erre a megoldásra… Azaz El Matador (ifj. Kozma I.), Prelez (Kelemen Z.), vagyStar Max (M. Nikolić).

A második részben is is a rutinra szavazok Lanika (Kelemen Z.) révén, és itt is két újoncot, az anyja révén valószínűleg korai Clearwater Beach-et (Gönczi Rebeka) és az istállója révén minden bizonnyal felkészített Power of Windet (ifj. Kozma I.) jelölném. Egyetértenek?

Az Original Hendikep (1400 m., V/b o.) a friss formájú Guineas (Sándor Lili) esélyét hozza előtérbe, ugyanakkor ne feledjük, ez a kategória a meglepetések tárházát mutathatja mindig. Épp ezért Sic et Simpliciter (Kovács Réka)? Vagy a magasabb kategóriákból érkező Áprilisi Móka (Sándor P.)? Vagy a relatíve megbízható La Fiancée (Suták Csenge)?

A napi főfutamot, a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díját (1400 m., I. kat.) a jobb beállításba került Rémkirály (Suták Csenge) húzhatja be, így visszavágva múltkori, Kállai Pál Emlékversenyben elszenvedett vereségéért Blazing Cometnek (M. Laube)? Esetleg az akkori 3. Light Blue Sky (Koricsánszky Virág) mindkettejük előtt végez? Meglepetésnek helyette az istálló crack lovasával Surprise of Easter (ifj. Kozma I.)?

A zárófutam az 1200 méteres Chantilly Hendikep (III.o.), amiben Gainer Boy a sampionátusra hajtó Georgievvel győzhet? Vagy Easy Cash (Fézer Ramóna) megnehezíti ebben? May Grey Dancer szívesen megy Éles Virággal. Ez helyezésben vajon mit fog most jelenteni?