Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Orosházi Díj-napi (2023.10.15.) galopp kérdések

8 futamot tartalmaz a napi program, melynek érdekességét a főfutamon kívül az igazi flyereknek kiírt Báthory Hendikep adja. Talán nem mindenki tudja így hirtelen hova tenni a futamot. Nos, korábban ez a verseny volt a Repülő Hendikep, mely Báthory nevét vette fel. Nem érdemtelenül, hiszen ez a kiváló versenyló megérdemelte, hogy egy karakteres futamot nevezzenek el róla.

Nézzük a versenynap felmerülő kérdéseit:

Az első futam a Geist Gáspár Emlékverseny (1400 m., IV. kat., gyep), melyben első számú kérdés, hogy az 5 (!!!) friss nyerő közül tud-e valaki duplázni? Vajon Luis Fernando (ifj. Kozma I.) egy kategóriával feljebb, top súlyt cipelve ismétel-e? A papírja parádés… Vagy Victory of Genius (Mocsinka Vivien) beköszön? Esetleg a sok nyerő között az idén még nyeretlen Frangipáni (Kun F.) odaér? Arabika (Koricsánszky Virág) bár a számok alapján nem nagy sansz, ellenben kettőt nyert egymás után, triplázhat? Oklanda (Suták Csenge)…?

A Rapp Csaba Emlékverseny Hendikep (V.o., szintetikus) 10 lovat szólít a startgépbe 1400 méteren. Nekem Passzió (Mocsinka Vivien) tűnik ki a mezőnyből. Önöknek? A szenttamási Frézia (Kun F.)? Safranek azzal a Jozef Parigállal, aki idén először lovagol versenyben?

A Nyeretlen Kétévesek Versenye (IV. kat., gyep) most egyenesre, 1200 méterre van kiíva. A már futott lovak közül Pescara (Fézer Ramóna) kiemelkedik. És ki jön az újoncok közül? Az álmodós Matchless Maggie (M. Milojevics)? Magenta (Gönczi Rebeka) Ecsedi Letíciától? Vagy a remek papír, azaz Reshiram (Kelemen Z.) a Jazy csapattól? Ugye, hogy nem egyszerű? És akkor a jó versennyel debütáló HoSzaKáról (ifj. Kozma I.) még nem is szóltam…

A 4. futam a Csákói Hendikep (1600 m., IV.o., szintetikus), amiben jómagam – a Turffal egyetemben – Celektívet (Koricsánszky Virág) várom kihagyás utáni 2. futására legelőrébb. Igaz, orosházi napon Alda (Kocka Á.) tuti, hogy mindent megtesz majd a sikerért és azért van is rá sansza, ugye? Thunder Girl (ifj. Fejes L.) győzelem után akár duplázhat is?

A napi főfutam, az Orosházi Díj 1600 méterre van kiírva (I. kat., gyep). Visiana (Benkő Á.) kedvenc távján, az istálló lovassal nyerő lesz? Éjkirály (S. Georgiev) kihagyást követően versenyzett, és most egy nagyon erős lovast kapott. Ez garancia a jó szereplésre? Catch Me (Suták Csenge) 1 hosszal nyerte utolsó versenyét és szerintem ez a jó távja. Vaquero (M. Milojevics) újonc, anyai nagyapja Galileo. Nos?

Baretta (Bernáth Ch.) az engedménnyel is 68 kilót visz a Bogárzói Hendikepben (1200 m., V/b., szintetikus), de még így is verheti a csapatot? Run Ripli Forward (Jeles Anna) hűen adott 30 plusszos számaival odaérhet a végküzdelembe? Passion of my Love (Kovács Réka) első hendikepjében nagyot javul?

A Báthory Hendikep szélsőségesen rövid 900 méterén melyik jet lesz az első? Ha a majdnem 5 hónapos kihagyását követően topközelbe jön Amazon Goddess (Koricsánszky Virág), akkor nyer? Nicolene (S. Georgiev) mostani lovasával több mint 10 kilós javulással győzött 1400-ra. 500-zal rövidebbre is megfutja? Sayuri (Suták Csenge) mindenkit meglepett a klasszisok között. Most még jobb lesz? Power Pass-nek (Gönczi Rebeka) igen jót tett, hogy 1000 méterrel (!!!) csökkentették a távját, azonnal első lett. Most még 300-at faragtak belőle… Princess Park (ifj. Kozma I.) adott bármilyen kombinációba?

Emese és Gábor Esküvője a névadója a Nyeretlenek Versenyének (2000 m., V. kat., szintetikus). Itt Keeness (ifj. Kozma I.) magas papírnak tűnik, de ha alaposabban nézzük a startlistát, nem egyszerű a helyzete. Mr. Jury Twister (Kolumbán Ö.), Alibi (Bernáth Ch.) és Mr Croissant (Gönczi Rebeka) megnehezíthetik az életét, ugye? És az újoncról, Aramatról (Éles Virág) még nem is beszéltünk, mert azért jó, ha tudjuk, trénere, Molnár Gyöngyi soha nem ad indulót felkészületlenül.