Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

St. Leger-napi (2023.10.07.) galopp kérdések

A Hármaskorona 3. ágához érkezik a versenyévad, bár már most tudott, hogy ezt a virtuális tiarát senki nem teheti lova fejére, hiszen a Nemzeti Díjat Arames, míg a Derbyt Amore Boy húzta be. De még a fáraó legendás kettős koronája – a Pschent – sem juthat senkinek, hiszen előbbiek közül egyik sem indul a St. Legerben. Ennek ellenére jó versenyre van kilátás, és ez igaz a keretprogramra is.

Az első futam a Nyeretlen Kétévesek Versenye (1400 m., IV. kat., gyep), melyben nagy kérdés, hogy élete 2. versenyében elveszíti-e nyeretlenségét a nagyon jónak ígérkező Dancing in the Sky (Kelemen Z.)? Vagy az újonc, anyai nagyapjaként Pastorial Pursuits-ot felmutató Perfect Image (ifj. Kozma I.) rögtön győz? Claudia (Gönczi Rebeka) csikókori rutinja, immár 4. versenyével érhet egy sikert?

A Maglódi Hendikepben (1400 m., IV. o., szintetikus) May Grey Dancernek (Éles Virág) megtalálták végre az ideális távot, és győz friss formaként? Speedy Gonzalesen (M. Madihi) új lovas. Ez az impulzus javít rajta? Emerysday (Ördög A.) végre jól ment, megkapva új lovasát, egy osztállyal feljebb is. Ez mit ígérhet úgy, hogy 63 kilót kell cipelnie? Áprilisi Móka (ifj. Fejes L.) májusi utolsó versenye után hamar lábra kap októberben?

A 3. futam a Nyeretlen Kétévesek Versenyének II. része. Itt Wild Flag (S. Georgiev) harmadik nekirugaszkodására megkapja az istálló lovast. Ez elég lesz a sikerhez? A Sztankov Racing új újonca, Mágnás Öcsi (Mocsinka Vivien) elsőre mit fut? Falarris (J. Havlik) most erős lovast kapott, ez kilókban mit jelent majd? Hala Hala (Gönczi Rebeka) is jön előre?

A napi első kiemelt verseny a Szent László Díj (1400 m., HUN Gd-2, gyep). 7 induló, 7 sansz. Jól okoskodunk, ha mi most Géza (S. Georgiev) és Governor (J. Línek) csatáját várjuk az első helyért? Vagy Shadow of Night (Benkő Á.) dupláz? A nagy elvárásokkal bemutatkozó Flying Aquangel (J. Havlik) másodjára visszavág az ugyanerre a távra először 2 és fél hosszal előtte végző Gézának? Kasey (Suták Csenge) és Dark Blue Sky (ifj. Kozma I.) sikere ugye nem lenne nagy meglepetés? Trun (M. Laube) a Nagy Titok. Most kiderül mit ér a debütáló 3. helyezése, illetve mennyit jön előre.

Szintetikuson megy a MATE Georgikon Campus Hendikep (1400 m., szintetikus). Aleidis (Suták Csenege) idén még nyeretlen. Eddig a vasárnapig? Vagy Liebeskind (M. Madihi) szabadul meg ettől a nyűgtől? Szokatlan (Sándor P.) a legjobb távján, amin nyert már az I. osztályban is, de kihagyás után ezt megismételheti-e rögtön?

A Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban (1400 m., HUN Gd-3., gyep) a 6 induló közül Blazing Comet (M. Laube) feledteti velünk azt, hogy idén még nem tudott nyerni? Vagy Light Blue Sky (ifj. Kozma I.) megakadályozza ebben? Rémkirálynak (Suták Csenge) ez lesz a nagy dobása? Legutóbb magas formát mutatott… Vagy Surprise of Easter (S. Georgiev) új zsokéjával még jobb lehet?

A Magyar St. Leger (2800 m., HUN Gd-2), gyep) a napi 7. futam. Mesetárnak (ifj. Kozma I.) jön zsinórban a 4. sikere? Vagy Lord Winternek (S. Georgiev) a 3.? Klára (Jirina Andrésová) mindig jól fut a Kincsem Parkban… Real Hope (Benkő Á.) és Sándor Mátyás (J. Línek) közül melyik végez vajon előrébb?

Az Amatőrverseny Hendikepben (1600 m., V. o., szintetikus) kiegyenlített a mezőny, lovasa miatt azonban Poker Lover (Májer Cintia) lenne a favorit? Seelöwe (Ribárszki Sára) két osztállyal lejjebb fut, mint ahogyan a szlovákoknál szokott. Jó esély? Soul of Phoenix (Éles Virág) élete első hendikepjében máris nyerhet? Chocito STS (Benes Flóra) 4 hónap után topközeli számával jön elő? Mert, ha igen…

A Gáblik Antal Emlékverseny Hendikep (1800 m., I. o., gyep) klasszisa Delikát (Ördög A.), amivel tarthatja ezt a mezőnyt? Vagy a sokat ígérő, kicsit későn érő, de remek beállításból futó Akatchi (Koricsánszky Virág) megveri? Regina (Mocsinka Vivien) sem áll éppen rosszul… Bramastrának (Suták Csenge), ha nem hosszú a táv, akkor…?

A MAFE Tattersalls Díjjal (2200 m., I. kat., gyep) zárul a nap, egyben egy Agreement (S. Georgiev) sikerrel? Ránézésre csak Major Factor (Jaroslav Línek) az ellenfél? Netán Avoiding Water (Kolumbán Ö.)?