Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tolnay Emlékverseny-napi (2024.02.24.) ügető kérdések

Egy 8 futamos ügető szombat előtt állunk. Első ránézésre kevés olyan futamot találunk, ahol meglepetés lóghatna a levegőben, ugyanakkor a meglepetés lényege éppen az, hogy derült égből csaphat le, szembe menve a papírformával. Nézzük Suták Csenge zsokéhölgy tippjeit!

Az első futamban (Izgi Díj, alaptáv: 1980 m.) az élről forduló Endless Love-ot (Dukai T.) szerintem nehéz lesz utolérni. Elinor Ladyt (Fenyvesi Gy.) ideje ajánlja, Zaira LV-t (Kolozsi L.) hajtója, míg Enterprise-ot (Weber Zs.) talán az istállóforma.

A Vezér Ferenc Emlékverseny 1900 méterén szerintem Nelstrong (G. Zolnaji) lesz a favorit, de In Love November (Pekker Gy.) talán megszorongatja. Itt Eternity Bar (Balogh Bernadett) a meglepetés lovam.

A 3. futam a Paál László Emlékverseny (2400 m.). A hosszú táv miatt Bombay (Nagy F. II.) a tippem, de feltűnt, hogy Márton Lajos lovai kihagyás után is nagyon jók, ráadásul Be Happy 2 győzelemmel érkezik a futamba. Guiness des Fannes (Lakatos Á.) kedveli a távot.

A Derengő Díj (1800 m.) szerintem Goran Zolnaji napi 2. sikerét hozhatja Euniké T Bokóval, a ló sorozatban 4. első helyezését szerezheti meg. Easy Bet (Tanczer T.) is jól mehet. Dreamer (Hajnal T.) és Édes K (Kolozsi L.) csatázhatnak a dobogóért.

Nagy mezőny, 10 induló az Amatőr Kupa idei első futamában (1900 m.). Lingot AT (Hegedűs S.) esély, de nem biztos, hogy előnyére válik a 2. sor. Ann Bella M (Takács Eszter Cseperke) megverheti, de Zippy Boyt (Fazekas Andrea) és Australian Goldot (Pekker Gy.) is előre várom.

Nagy Ferencék házi befutóját hozza szerintem az Elefánt Hendikep (1800 m.), azaz Cunami (Nagy F. II.) és Sziklaszirt (Komáromi Krisztina) küzdhetnek egy nagyot. Velocity (Kolozsi L.) mögé ismét Kolozsi László ül, ez komoly javulását feltételezi, akár előbbi két lóra is veszélyt jelenthet.

A nap főfutama a legendás idomárhajtóról, Tolnay Lászlóról lett elnevezve, és 1800 méterre írták ki. Premal MS (id. M. Slavic) kiemelkedni látszik a csapatból. Anybody (Vezér Emese), ha nem hibázik, akkor Dolomit Boy (Fazekas I.), no és Charming Boy (Hajnal T.) tűnnek még ígéretes indulóknak. A zárófutam, a Cinema Hendikep (alaptáv: 1960 m.) lesz, amelyben inkább az élről fordulókban látok komolyabb fantáziát, főleg Danny DeVitóban (Gyolai Z.). Bronz Boy (Lakatos Á.) élen maradhat, csakúgy, mint Always Winner (Dénes Ákos). A hátsó lovak közül egyértelműen Dream of Mine-ban (Fazekas I.) bízom.