Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bérczy Emlékverseny-napi (2023.08.13.) galopp kérdések

9 (!) futam várja a magyar galopp rajongóit vasárnap a Kincsem Parkban. Mintegy bemelegítésül 4 póni futamot is végig lehet izgulni az első futam indítása előtt, ami pedig a fő versenyt, a Bérczy Károly Emlékversenyt illeti, kimondottan nívós a startlista.

Az Augusztusi Gátverseny (3200 m., gyep) nyitja a versenynapot. Szokás szerint mini mezőny (bízzunk benne, hogy lejelentés nem apasztja majd a csapatot). A kérdés: Wallstreet Journey (Kriskó N.) vagy Crix Crax (Homoki N.)? Színesíti a mezőnyt a startgép-problémás Mr Croissant, akit egy sövényeken debütáló zsokéhölgy, Koricsánszky Virág ül majd. Lehet, hogy kis súlyával éppen ő lepi meg a favoritokat?

A 2. futam a Pesti Napló Hendikep (1600 m., V.o., szintetikus), melyben Quannah (Bernáth Ch.) és Itonda (Farkas Dorottya) életét megkeserítheti a 2 friss nyerő, azaz Remek (Fülöp Zita) és/vagy Poker Lover (Suták Csenge)? Lucnaoron (Kelemen Z.) dobhat, hogy erős kézben fut?

6 újonc és 1, egyszer már futott csikó a Nyeretlen Kétévesek Versenyében (IV. kat., gyep), melyet már 1600 méterre írtak ki. A „rutin” segíti Romanovát (Gönczi Rebeka)? Kicsit „hasra kell ütni”, mert nem ismerem a másik 6-ot. Lakhan (Benedek Z.)? Bitlip (Benkő Á.)? Gizelle (Suták Csenge)? Utólag már okosabbak leszünk…

A Vadász és Versenylap Hendikep (1100 m., V/b., szintetikus) a nap 4. futama. Pensylvania (Papp Gabriella) legutóbb közel volt a nyerőhöz. Femme Fatale (Kolumbán Ö.) jöhet még előre, ugye? És akkor akár nyerhet is… Green Emerald (Suták Csenge) a túlsúly ellenére első hendikepjében odateheti magát? Fleeting Vision (Fézer Ramóna) gyengébb mezőnybe került, mint eddig bármikor.

Az 5. futam a Városbíró Díj (1100 m., I. kat., gyep). Biztos, hogy korrigálja El Prado’s Joy (S. Georgiev) legutóbbi gyenge futását? Mert ha igen, szerintem kár tovább keresni a nyerőt… Vagy Muskateer Three (D. Liska) 3. pesti futására 70 fölé megy? D’Angelo (Fézer Ramóna) mindig rohant, de hosszúra. Akkor táv ellen futott és most sprintben nagyot javul?

A Németh Ferenc Emlékkupa széria 4. állomása a 6. futam (1000 m., IV.o., szintetikus). A sorozatban Ribárszki Sára 40 pontot szerezve vezet, a 2. Kovács Rékának 27 pontja van. Utóbbi Safraneket üli, aki szerintem árnyalattal jobb sansz, mint Sára Run Ripli Forwardja. Galiaspeed (Morvai Eszter) jó amatőrló. Nyerő formáját tudhatja is, és akkor…

A nap fő attrakciója a 7. futam, a Bérczy Károly Emlékverseny (1600 m., I. kat., gyep). Amilyen parádésan ment és nyert Airburst a nagyon erős fizikumú ifj. Fejes Lajossal, azt most ismét megteheti, hiszen a zsoké nyergében maradt. Jobb lett a beállítása viszont hozzá képest Light Blue Sky-nak (Mocsinka Vivien). Ez fordíthat kettejük relációján? Rémkirály (Suták Csenge) lassan a legjobbak közé ér? A jól kipróbált Impression (Gönczi Rebeka) legutóbbi sikere csak egy felvillanása volt az „öreglánynak”, vagy visszatért belé az élet? Ha igen, akár duplázhat is, nem? Voyager (Kelemen Z.) meglepetés Batthyány győzelme után 2-szer nem került küzdelembe, igaz, utoljára azért magas számot igazolt 6.-ként. Most vajon hanyadik helyre utazik?

A Fehér Golyó Hendikepben (1600 m., II.o., gyep) 8 ló. Outsidert nem is találunk? Nem! Cenzor (Suták Csenge) egyre javul, megérdemel egy sikert? Sand Strongnak (S. Georgiev) ez az első hendikepje. Lehet, hogy erre készült és nyer is azonnal? Expect No Mercy (Kelemen Z.) 1600-ra idén 2-szer futott és 2-szer nyert. Jön a 3.?

Utolsó verseny ezen a vasárnapon a Mágnás Díj (1400 m., V. kat., szintetikus). Dame Shelby-t (Éles Virág) ismét visszaengedték ebbe a kategóriában, amelyben veretlen. Totál papíresély. Valóra váltja? Vagy Nicolene (Kelemen Z.) a Jazy Team újoncaként első futására máris győzhet? Merlin (Koricsánszky Virág) győzelem után fut, csakúgy mint My Little Zazou (Dickinson Judit). Mennyit jelent vajon a friss formájuk? Mert ha a favoritot verni akarják, javulniuk kell, ugye?