Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pestmegyei-napi (2024.03.31.) galopp kérdések

Kezdődik a tavasz, hiszen startolnak a telivérek a Kincsem Parkban! Ez mindig évszakváltó minden lóversenyrajongó naptárában. Jön a Megnyitó Verseny, illetve készülnek a Pestmegyei Hendikep indulói is. 8 jó futam, jöjjön a vasárnapra szóló galopp elemzésünk!

Természetesen a Megnyitó Versennyel (1600 m., I. kat., sz.) kezdünk. Itt lesz a tavalyi nyerő párosa a futamnak, azaz Catch Me és Májer Cintia. Vajon ismételnek? Vagy robog majd a megbízható Bramastra (Suták Csenge)? Real Hope (Benkő Á.) ilyen „rövidre” is jól mehet? D’Angelo (Fézer Ramóna) szerez a startnál akkora előnyt, hogy nem hozzák be?

13 nyeretlen hároméves a 2. futamban (1600 m., V. kat., sz.). A Pesten most debütáló angol import, Nabilov (Kun F.) mit mutat elsőre? Nyer? Vagy az életében először futó Carreras (S. Georgiev) viszi el a show-t? Bocci (Fézer Ramóna) és Hungarikum (ifj. Kozma I.) felkészültek premierjükre? Valdesco (J. Línek) és istállótársa, Fabolous (Suták Csenge) már futottak, ráadásul utóbbi nevezve van a Hazafi Díjra! És Aurora Musica (Farkas Dorottya) is… Nehéz itt tippelni, szó se róla…

A szintén 1600-as Aranyeső Hendikepben (III. o., sz.) jómagam a Turf által nem jelölt Shadow of Nightban (Benkő Á.) és Claudiában (Ördög A.) látok nyerő fantáziát, a túlsúlyok ellenére is. És Önök? Legendary Joy (ifj. Kozma I.) eddig inkább korterhekben futott. Majd most, hendikepben? Esetleg a lassan valós beállításához jutó Dancing Storm (Suták Csenge) érkezik?

Aztán 4. futamként jön a Pestmegyei Hendikep (1200 m., I. o., sz.). Sztojka mester lovai hamar talpon szoktak lenni. Igaz lesz ez Irdatlanra (ifj. Kozma I.) is? Muskateer Three (M. Zatloukal) megoldja topsúllyal? Vagy a nála csak fél kilóval kevesebbet vivő Rémkirály (J. Parigál)? Itt is két Roszival ló: Oklanda (Suták Csenge) és Aleidis (M. Madihi)… Előbbi mellett jó startszáma is szól.

A Hóvirág Hendikepben (1400 m., V.o., sz.) mini súlyával, ügyes lovasnőjével és származásával kiemelkedni látszik az első hendikepjére készülő Falarris (Mocsinka Vivien). Vagy a szintén első hendikepes Poseidon (Suták Csenge)? Rá is minden fenti igaz, csak éppen 8 kilóval többet cipel. Carlos (Májer Cintia) egyre jobb. 17. futására elveszítheti itt a nyeretlenségét?

A 2000 méteres Tavaszi Hendikepben (I. o., sz.) csupán 5 ló, mégis nehéz igazi favoritot találni. Di Domenica Sweety (M. Zatloukal) adja magát, de… Sándor Mátyás (ifj. Kozma I.) azért megverheti, nem? Tulsa (Mocsinka Vivien) tavaly keveset futott, nyeretlen maradt, azonban idén mindent bepótolhat. Lehet, hogy itt kezdi?

Nagy mezőny a napi másik Nyeretlenek Versenyében, amelyben hosszabbra futnak az indulók (1900 m., V. kat., sz.). Leginkább Princess Rose (ifj. Kozma I.) és Melarris (Kelemen Z.) küzdelmét várom, de az utóbbi tréningtársa, az újonc The Best World (S. Georgiev) is leteheti a névjegyét. Vagy bárki, aki most javul…

A Húsvéti Hendikeppel (1900 m., IV.o., sz.) zárul a nyitónap. Lakhan (Benedek Z.) hamar talpon lehet, de ez Bitlipre (Benkő Á.) vonatkoztatva is igaz elképzelés. Alibi (J. Línek) most erős lovast kapott, ami elsőséghez segítheti? Szulejka (Ördög A.) már tavaly, kétévesen is megmutatta, hogy van benne tehetség. Első hendikepjében ezt vajon hányadik helyezésre váltja be? Elsőre? Vagy „csak” egy dobogóra? Póker Lover (Suták Csenge) hűen adja tudását, kérdés, ez meddig viszi őt a mezőnyben?