Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hogyan csökkentheti a raktári komissiózási időt?

Amikor az üzlet fellendül és az értékesítés növekszik, előfordulhat, hogy cége további raktári személyzetet vesz fel, hogy megbirkózzon a megnövekedett rendelésmennyiséggel. Ez a létszámnövekedés növeli a költségeket, ami csökkenti a további eladásokból származó nyereséget.

A kérdés, amit fel kell tennie, hogy a meglévő személyzettel is lehet-e nagyobb teljesítményt elérni?

Az automatizálás szállítószalagok vagy más mechanizmusok formájában lehetséges megoldás, de sok raktárüzem esetében ez nem biztos, hogy költségesen indokolható vagy megvalósítható. Lehet, hogy csak a jelenlegi személyzetet kell hatékonyabbá tennie ahhoz, hogy nagyobb teljesítményt érjen el.

Ha a „komissiózást” tekintjük példának, akkor jelentős beruházás nélkül is lehet növelni az áteresztőképességet. Ha naponta több megrendelést veszünk fel, akkor megteremtjük a kapacitást, hogy többet tudjunk tenni azzal, amink van. Ekkor elkerülheti, hogy a megnövekedett keresletet létszámnöveléssel kelljen kielégítenie. Íme néhány egyszerű és könnyű ötlet a raktári felvételi idők csökkentésére.

Vezessen be megfelelő raktárkezelő szoftvert (raktár programot)

A jó raktárkezelő szoftver drámaian javíthatja a komissiózási időket. A komissiózók kézi terminálról történő irányítása a leghatékonyabb útvonalra csökkentené a megtett távolságot és a szükséges időt. Egyes becslések szerint a termékek keresésére és begyűjtésére fordított pazarló idő akár 75% is lehet. Mivel naponta sok a komissiózás, az egyes komissiózásokon elért megtakarítások összeadódnak, ami nagy mennyiségű időt jelent. Ezen túlmenően az irányított komissiózás csökkenti a téves komissiózást. Ez azt jelenti, hogy kevesebb idő alatt a megfelelő komissiózásra kerül sor, ami megoldja a szállítási hibákat.

De hogyan működik ez? A komissiózás hely szerint van elrendezve, ami biztosítja, hogy a komissiózó a legrövidebb útvonalat válassza a raktáron belül, hogy a listán szereplő összes cikket felvegye. Egy kézi eszköz segítségével a komissiózót a megfelelő folyosóhoz és polcra irányítják, ahol az adott cikket kell felvenni. Miután megérkeztek, a kézi eszközzel megerősítik, hogy a megfelelő helyen vannak, és a termék beolvasásával megerősítik, hogy a megfelelő terméket szedték ki. Ha ez megtörtént, a kézi készülék megadja az alkalmazottnak a következő termék következő sorának és polcának helyét. A termékek a lehető legrövidebb idő alatt kerülnek kigyűjtésre.

A helykódok és a termékek beolvasása csökkenti a felvételi hibák valószínűségét is. A hibás szedés költsége körülbelül háromszorosa a helyes szedés költségének. Ez azért van, mert egy helyett három folyamatra van szükség: először a hibás komissiózás, másodszor a visszaküldés feldolgozása, harmadszor pedig a hiba kijavítása vagy pótlása. Ezenkívül a vásárlók frusztrációja és gyakran elvesztett üzlet is előfordul. A hibás komissiózás gyakori probléma, ha nem használunk raktár programot, ami könnyen korrigálható.

A termékek elhelyezkedése

A raktárban az áruk tárolásának helye és módja kritikus fontosságú a hatékonyság szempontjából. A,B,C és 1,2,3 módszerét kell alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb volumenű termékeknek közelebb kell lenniük a szállítási ajtókhoz és alacsonyabban a földhöz, hogy csökkentsék a termék kiemelésének idejét, ami a megrendelések nagy százalékát érinti. Ezenkívül figyelembe kell venni a csúszós termékeket és a dobozolt termékeket is.

A dobozok eltávolítása vállmagasságból könnyebb. Az ömlesztett áruk tárolása távolabbra helyezhető, és a termék fogytával a komissiózási zónákba mozgatható. Ennek ellenére a raktárnak továbbra is dinamikus helyekkel kell rendelkeznie, nem mindig ugyanarra a termékre kell beállítani.

Ez lehetővé teszi a logikus betárolást az áruk forgalma alapján. A raktár program úgy van beállítva, hogy ismerje a termékeket és a mennyiségeket, hogy folyamatosan ki tudja választani az áruk tárolására szolgáló stratégiai helyeket. A raktárkezelő szoftver adatai határozzák meg a termékek legjobb helyét, beleértve a szezonális termékeket vagy az akciós ajánlatokat is. A raktár program arra is használható, hogy azonosítsa azokat a termékeket, amelyeket gyakran együtt értékesítenek, és amelyeket a komissiózáshoz csoportosítani lehet.

Ezek a lépések nagymértékben növelhetik a naponta elért komissiózások számát anélkül, hogy a személyzet létszámát növelni kellene. Az értékesítés nő, a költségek pedig változatlanok maradnak, ami magasabb nyereséget eredményez. A jó raktár program szoftver más dolgokat is tesz a hatékonyság javítása érdekében, és a vezetőség számára létfontosságú információkat biztosít a teljesítmény meghatározásához és a döntések meghozatalához. Egy jó raktárkezelő szoftver a kiegészítő technológiákkal együtt pénzt takarít meg, és rövid időn belül megtérül. Rugalmasan kezeli a különféle alkalmazási követelményeket, és segíti vállalkozása növekedését.