Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Min bukhat el egy új ételkiszállító vállalkozás?

Az ételkiszállítás volumene világszerte negyedik-ötödik éve folyamatosan két számjegyű éves növekedést produkál. Nem kivétel ez alól Magyarország sem. Gombamód növekszenek az étel házhoz szállító cégek. Amik 3-4 éve mikro- vagy kisvállalkozások voltak, mostanra milliárdos cégekké nőtték ki magukat. Nem csak nálunk lett divat, és nem csak a járvány miatt. Egyszerűen így változik a társadalmunk: otthon szeretnék japán, indiai, esetleg bármilyen más ételkülönlegességet vacsorázni. Esetleg egy finom gyrosra vágyunk – csak épp a város másik feléből. Olyan helyekről is házhoz rendelhetünk már ételt, ahonnan 5 éve még elképzelhetetlennek volt.

De mi kell egy ételkiszállítós cég létrehozásához?

1. ) Vevőkör biztosan, azaz az éttermek. Nem olyan könnyű megszerezni egy éttermet mint amilyennek gondoljuk, mert ugyan sok étterem szeretne házhoz szállíttatni, de erős a piaci verseny. Sok nagy cég van pár a piacon. Tőkeerősek, tapasztaltak, edzettek. Soha nem szabad feladni vagy elrettenni a feladattól, mindig lehet mindent jobban csinálni.

2.) Futárok mindenképp. JÓ futárok. Na, ez sem lesz könnyű, bármilyen hihetetlen is, könnyebb vevőt találni mint futárt. Ugyan a pandémia miatt sokan lettek ételfutárok, de még így is nehéz jó ételfutárt találni – és nagyon sokba is kerülnek különösen Budapesten és az agglomerációban.

3.) …és persze ne feledkezzünk el sok más mellett egy fontos „apróságról”, ami összeköti a fenti kettőt: egy jó ételkiszállítós rendszer. Ebben sincs egyszerű dolga az embernek, mert nem nagy a választék. A 2012 óta a webáruházas „kiscsomagos” kiszállítás a Magyarországon kis és közepes méretű futárszolgálatok által legáltalánosabban használt szabadon licencelhető rendszernek, a Deliveo-nak szerencsére épp most készült el az éttermi futárhívó modulja, amit a magyar fejlesztő cég „Deliveo GO”-nak keresztelt el. Ez az új modul felettébb leegyszerűsíti a futárhívást: beszédfelismerő rendszerrel kereshető a vevő (ha volt már rendelése), és szintén hangutasítással „írhatunk” megjegyzést a kiszállításhoz, amelyet a futár is olvashat a saját applikációján. Mindent egybevetve 10 másodperc és egy perc között adható le egy általános éttermi futárhívás a Deliveo GO rendszerén keresztül. A futárhívás a Deliveo Go rendszerén keresztül nagyon intuitív és gördülékeny.

Természetesen ez a cikk sem teljes. Egy jó ételkiszállító vállalkozás beindításához még számtalan materiális és immateriális hozzávaló szükséges, de a fenti három az esszenciája egy jól működő ételkiszállító vállalkozásnak.